Sayfalar

24 Mart 2014 Pazartesi

STRAZBURG

                                                                 
Strazburg Fransa'nın bir kuzeydoğu kentidir Strazburg Fransa'nın nüfus bakımından yedinci en kalabalık kentidir. Kuzey-doğu bölgesinin ekonomik merkezlerinden biri olan şehir aynı zamanda Avrupa Konseyİ ve Avrupa Parlamentosu'nu barındırır.






Avrupa Konseyi
                                                       
Avrupa Parlementosu

 . Notre Dame Katedrali ve Petite France bölgesi önemli alanlarından birkaçıdır

 Notre Dame Katedrali


Kent 1949 yılından bu yana AB görüşmelerine ev sahipliği yapmaktadır ve Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi burada bulunmaktadır. Bu sebeple Avrupa Birliği'nin Brüksel'den sonraki 2. önemli kentidir. Dünyada Cenevre ve New York'un yanı sıra, başkent olmadan uluslararası kurumlara ev sahipliği yapan üç kentten biridir. Işıl ışıl görülen bu bina Petite France’daki favorim Pont Saint-Martin restoranı. Gece iyice romantik görünüyor.
Vaudan Barajının üzerindeki köprüye çıkarsanız hem Petite France bölgesine, hem de Ponts Couvert köprüsüne tepeden bakma şansınız oluyor. Kapalı Köprü anlamına gelen bu köprü üzerinde üç tane kule var. Rue des Moulins boyunca yürüseniz Petite France bölgesinin en güzel yerlerini görürsünüz.

Petite France

Fransa'daki Strasbourg Eyüp Sultan Camisi, Bu Yıl 5. Kez Kurulan Ramazan Çadırı ile Bir Geleneği Avrupa'ya Taşıyor. Cami Bahçesine Kurulan 500 Metrekarelik Dev Çadır Ramazan Ayı Boyunca Ortalama 300 kısıyı bır araya getırıyor.

Strasbourg Eyüp Sultan Camisi

                                               

Strasbourglu’lar göçmen kuşları kent sakini olarak kabul etmişler ve binalarının çatılarında onlara özel odalar yapmıslardır.




Kilise’nin bahçesinden baktığınız zaman tüm Paris’i ayaklar altında görebiliyorsunuz.Sonra yürüyerek aşağıya iniyorum, 2. durak Şanzelize ve Zafer anıtı. 8 taraftan gelen yollar , göbekte, Arc de Triomphe, (Zafer Anıtı’ da) birleşiyor.Anıt Napolyon zamanında yaptırılmış ve savaşlarını anlatıyor, komutanlarının isimleri var.Üst katına da çıkılabiliyor.




Seine Nehri ve Notre Dam Eyfel’in önünden minik trenler kalkıyor, binerseniz sizi Seine Nehri turu yaptıracak turist gezdiren gemilere götürüyor.Gemiyle 2 saat boyunca şehri, nehirden boydan boya gezebiliyorsunuz. Seine nehri üzerinde iki adası var Cite ve Saint Louis. Notre Dam Klise’si bu Cite adasında. Diğer adada önemli bir şey yok ama çok şirin ve sakin bir yer.Fakat Cite adasına turist dolup taşıyor ve metroyla’da ulaşılabiliyor.Notre Dam’ın Kamburu filmini duymuşunuzdur sinemanın klasikleri arasında.Nerde geçtiğini ben de hep merak ederdim.Victor Hugo’nun ünlü romanı bu adada geçiyor.Notre Dame kilisesinde çancılık yapan Quasimodo çok çirkin ve kambur bir insan.Paris’te yapılan, “Paris’in en çirkini” yarışmasına katılır ve 1. ödülüne layık görülür. Êsmeralda adında bir kadında kaçıp, Notre Dam’e kilisesine saklanır.Rahibin kötü davranışlarına karşı, Quasimodo ona iyi davranır ve Êsmeralda da ona su verir.İyi davranış görmeye alışmamış ve toplum tarafından sürekli dışlanmış Quasimodo’nun, sevinçten “su verdi bana” sözlerini sürekli tekrar etmesi hafızalardan silinmez


                                    Strazburg’da Ne Yenir?

 Strazburg, başlıca içinde bulunduğu Alsas bölgesinin karakteristik yemekleriyle ünlü. Aynı zamanda şehrin çevresi üzüm bağlarıyla kaplı olduğundan şarap konusunda da oldukça iyi seçenekler sunuyor. Kendine özgü şarapların yanında, biraları da denemelisiniz.


Kammerzell Evi, şehrin en eski evi olan bu ev 1427 yılında bir peynir tüccarı tarafından Alman mimarisi ile inşa edilmiş, katedralin hemen karşısındaki binalardan biridir


Kammerzell Evi


Vauban Barajı



Strasburg Ren Nehri


Janus Havuzu

 
Petite France Mahallesi

Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Strazburg (24.03.2014-16.20)
http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/strasbourg (24.03.2014-16)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder